Bestcanvi


Només som rics d’allò compartit o donat

— Ponç Pons

El bescanvi, la més antiga de les pràctiques de l’ésser humà, va ser durant molts segles al centre de la vida quotidiana. Enriquir-se no significa acaparar: és el temps el que ens fa rics, i sobretot la manera com l’invertim.

Ara és un moment idoni per fer un gir, provar un nou model de comunitat i demostrar que sovint aquella antiga manera de fer ens proporciona el que necessitem per viure i ser feliços. Per això hem fet una passa més enllà i hem creat Bestcanvi, una plataforma formada per una xarxa d’amics que intercanvien competències, experiències, contactes i béns.

Al Bosc de les Idees ens impliquem amb plataformes com WorkAway o Wwoofers per trobar-hi persones d’arreu del món que s’han pres un any sabàtic de la seva vida, o que simplement viatgen com a forma de vida.

Tanmateix, també estem oberts a fer bestcanvis amb amics i amics dels nostres amics. A canvi d’allotjament i rebost, l’hoste realitza feines de manteniment o millora a la casa, com poden ser treballs de bricolatge, jardineria, cuina, recollida de llenya al bosc, etc. Les tardes les sol tenir lliures per dedicar-se a la lectura, l’estudi, la meditació…

La durada dels bestcanvis pot variar entre una i tres setmanes.

Amb la filosofia Bestcanvi, un grup d’amics i amics d’aquests amics equilibren el donar i el rebre tot oferint voluntàriament allò que saben o tenen.


Bescanviàvem batecs sense adonar-nos que ens enriquíem

— Joana Raspall

El bestcanvi és infinit. Hi ha tantes coses a bescanviar com càpiguen dins la fantasia de cadascú.

Et proposem que en parlis amb el teu entorn i creïs el teu propi grup de Bestcanvi, i que si us agrada la idea l’escampeu. Nosaltres estarem encantats de conèixer la teva experiència a les xarxes socials i que entre tots contribuïm a l’expansió d’aquesta idea.